onsdag 27 februari 2008

Låtarna i "dödens grupp"


Den omtalade bandspelaren spelar upp bidragen även i Karlskrona. Befinner oss på Statt i Karlskrona. Nu får journalisterna höra låtarna i "dödens grupp" för första gången.
Här är mina första intryck och betyg.

För många ord om kärlek/Niklas Strömstedt
Lite laidback countrystuk med gitarrarr som bygger på 60-talshiten "Venus". För mossigt för schlagerfesten. Betyg: 2.
If I could/Calaisa
Folkmusik med tydliga refenser till Dixie Chicks. Vad annat hade vi förväntat oss? Inte den omedelbara refrängen. Något slätstruket men vackert. Det här har som sagt gjorts förr. Betyg: 2.
Pame/Daniel Mitsogiannis
Orientalisk pop på engelska. Lite "Cara mia"-feeling när den smittande refrängen drar i gång. Ja, uppbyggt i mycket som Måns stora schlagerhit. Me like. Några juste danssteg på scenen så sitter den här. Betyg: 4.
Hur svårt kan det va?/Linda Bengtzing
Pumpande klassisk energisk svensk schlager. Inte så svår att göra. Låter som Linda Bengtzing. Betyg: 3.
I lågornas sken/Nordman
Nordman marcherar vidare i samma spår. "Woah, woah i lågornas sken" ylar duon med en karismatisk matta av patenterad folkmusikpop. Tyvärr har lågan svalnat men jag är fortfarande något svag för dem. Betyg: 3.
That' is where I'll go/Sibel
Balladintro med snyggt pianoplink. Mycket känslor i "Power of love"-anda som detta balladår säkert går hem om hon får till närvaron på scenen. Betyg: 4.
Ingen mår så bra som jag/Fronda
Trumpetintro innan en skrattretande banal refräng pangar på. Urtrist rap som ingen mår bra av... Betyg: 1.
Hero/Charlotte Perrelli
Nu jävlar. Modern drivande pop med fläktar. En stark bredbent refräng att klämma i och ni är många som stämmer upp på lördag. Vi har funnit en hjältinna i Karlskrona. Betyg: 4.