torsdag 3 april 2008

Miffona i årets Eurovision

Eurovision song contest är lika mycket skrattretande underhållning som en musiktävling. De så kallade "miffo"-bidragen kan jag tipsa om här:

Irland - Dustin the Turkey är redan vida omtalad. En kalkondocka som driver med hela omröstningssystemet i låten "Irlande douze pointe". En kalkon som inte skulle förvåna mig går och vinner hela alltet i Belgrad. Till och med Charlotte Perrelli varnar för kalkonen. Om låten är bra? Nej.
Här finns en intervju med Dustin i Sky News som gjordes innan uttagningen i Irland.
Azerbadjan - Mest roligt i introt när Elnu eller Samir drar i gång sin vampyroperarock "Day after day". Annars ett skönt agerande mellan två bestar det är synd om.
Bosnien-Herzegovina - En tupp på scenen, en sprallig tokdansande kvinna och en hårt sminkad karl. Skumt, men den barnsliga melodin "Pokusaj" är en riktigt bra catchy poplåt.
Kroatien - Mest för att här ingår en 75-årig rappare som kallar sig för 75 Cents. I videon scratchar han på en antik grammofonspelare. Haha...
Estland - Rev ner skratt under pressvisningen i Stockholm. Kreisiraadio består av äldre herrar i grälla kavajer som backas upp av flaggviftande flickor till en katastrofalt pinsam låt. En riktigt kalkon. De sjunger på låtsasspråk.
Lettland - Pirattema i bidraget "Wolves of the sea" med Pirates of the sea. Skrattretande låt med pirater som seglat vilse. Tydligen skriven av svenskar.
Litauen - Hör på den här roliga balladen. Jeronimas Milius sjunger med stor inlevelse men han är ingen sångare, dessutom är hans engelska horribel. Låten "Nomads in the night" döps härmed om till "No votes in the night".
Spanien - Miffo från början till slut. Kolla in Rodolfo Chikilacuatres uppmaning till dans. Kommer alla i sommar att göra en "el crusaito", "el Maiqiueljackson" eller "el robocop" på dansgolvet. Muppvarning på den.