tisdag 14 oktober 2008

Gräver schlagern sin grav?

Måste säga att schlagerfebern är låg inför nästa års Melodifestival. Men det är ju långt kvar säger du, herregud tagga ner.
Jo, men känslan finns där av ett litet analkande ointresse. Jag vill inte utmärka mig för en domedagsprofet men undrar om inte schlagerfesten går mot sämre tider.
Dels känns det som det efter att Charlotte Perrelli tokfloppade i Belgrad trots en eminent poplåt, dels efter chockbeskedet att Kristian Luuk hoppar av som programledare för hela tjottaballongen och dels (får man ha tre stycken dels?) för de artister som kan tänkas ställa upp nästa år känns så mossiga.
I dag presenterades låtarna och människorna bakom dem. Och då kan redan vi och kvällstidningarna Expressen och Aftonbladet plocka fram listor på de artister som förmodligen ställer upp i schlagertävlingen nästa år.
Och vilken krydda ger artister som Sonja Aldén, Jessica Andersson och Sandra Dahlberg till vinterns schlagerfest. Och flera andra namn som inte känns omskakande eller nyskapande finns med bland de 28 av 32 offentliggjorda bidragen.
Man får väl hoppas på ett par riktiga ess bland de fyra jokrarna, annars blir det schlageröken av festen.