onsdag 30 april 2008

Det våras på gården

Magnoliaträdet på vår tomt blommar för fullt och med den en sommarcool Elsa.



Samlar på arga meddelanden

Läste i någon om kvällsis om en kille som samlade på arga meddelanden från folk i tvättstugan, toaletter och trappuppgånger.
Kanske ska jag skicka honom denna som i dag satt uppe på en av TT:s toaletter (för resten var toaletten skinande blank och ren när jag tittade in men ni skulle sett den efteråt... :)


Tokig på Tokio Hotel-fansen

De är så entusiastiska ungdomarna. Jag får nästan dagligen sådana här kommentarer till ett blogginlägg där jag råkade kalla Tokio Hotel för ett emo-band:

Gaad! Dem är inte emo, du borde nog läsa på lite om vad emo är :S
Bill är inte emo
Tom är verkligen inte emo
Georg är inte emo
Gustav är inte emo
Deras musik är INTE emo!

tisdag 29 april 2008

Tatuerarchock

Den här fick jag från Kajsa i Australien. Riktigt kul.

1. Klicka på länken
http://www.tatuagemdaboa.com.br
vänta tills hela tjejen syns
2. Skriv ditt förnamn på första raden
3. Skriv ditt efternamn på andra raden
Nu behöver du inte skriva mer, ingen email eller så
4. Tryck på VISUALIZAR knappen

måndag 28 april 2008

Låtarna är ett skämt

Det var inget bra premiärprogram för SVT:s inför schlager-EM i går kväll. Förutom Norges bidrag var det öken. Pinsamt att folk ska sitta och titta på det.
Jag har klippt ihop ett inslag om de så kallade miffobidragen i årets tävling. Kolla här hos UNT.

fredag 25 april 2008

Nu är den här!


Nyhetsvärde i bloggandet

Tänk att nyheter vem som börjar blogga var och vem som vägrar blogga där för att någon annan börjar blogga där och att någon slutar att blogga blir nyheter numera.
Är bloggandet så stort? Ett nyhetsvärde verkar det vara. Senast i raden är Annika Leone som slutar att blogga skriver Resumé.

torsdag 24 april 2008

Finnen halsar rent

Det är nog bara sockerdricka i den här finnens flaska...

onsdag 23 april 2008

Ska vi byta redaktion med varann?

Läser att "Kobra" och "Fotbollskväll" byter redaktion för en kväll. Resultatet får tittarna se den 5 maj.
Undrar vilken redaktion vi på videoredaktionen skulle må bäst av att byta med? Ledningen kanske?

Mumsar på TT-micken

TT:s gula mick syns, hörs och... äts upp. Kolla inslaget hos GP. Undrar vem som ska tala i den micken i dag?

tisdag 22 april 2008

Charlotte Perrelli tävlar för SVT

Hon är då för gullig Charlotte Perrelli. Hon vill vinna schlager-EM för SVT:s skull, säger hon till TT i dag. Hon tycker public service-kanalen gör en sådan fantastisk underhållning och produkt samt har sådan proffsig personal att hon skulle vilja vinna nästan enkom för deras räkning.
Hon vill ta schlager-EM i Sverige. Vilken hero!

Vad har du i fickan Marko?

I går kväll skrattade grannmammorna åt mig. Vi ritade på gatan av alla barnen på gatan. Det såg ut som en massaker på Östanvägen med alla kroppar utritade på vår uppfart som ett avsnitt ur "CSI Huddinge".
Även jag lade mig ner och lät mig ritas av. Det var då de riktigt stora skratten kom när jag reste mig upp. Grannens pojk ritade av efter min nyckelknipa som stack ut på sidan och fick dit ett kroppsligt bihang på mig som uppskattades av de fnissande grannmammorna medan jag förläget daskade av vägdammet.


Hur laddar Perrelli?

Dags för Perrelli igen. Strax intervjuar vi Eurovisionvinnaren. En månad kvar till Belgrad.
Men i veckan släpps skivan "Hero". Ett helt okej album är intrycket efter att jag hunnit skumma igenom den.

Med magen i centrum

Tillbaka på banan igen. Konstigt det där med magsjuka. Först mår man illa som fan. Sedan längtar man till första kräkkaskaden eftersom hela kroppen skriker "ut med skiten". Sedan blir man lättad när man tömt magen och känner sig bra igen. Men sedan blir man efter ett tag spak för att magen är tom och ens kroppsliga funktioner skriker efter ny energi.
Men då har man tappat aptiten på allt vad mat heter. Och det man stoppar i sig protesterar ändå magen emot.
Nä, man har inget att vinna på magsjukan. Möjligen en ofrånkomlig intensiv viktminskning.

fredag 18 april 2008

Ett stycke "Mums mums"

Vi hamnade på bild i Måns Zelmerlöws blogg i veckan. Kalle Dixelius intervjuade och jag filmade. Efteråt ville vi båda ha kort och autografer till våra unga döttrar som gillar "Mums mums".

Elsa sjunger BWO

Elsa har gjort det igen. Det schlagermonster jag skapat hemma går här loss på BWO:s "Lay your love on me" i en fantastisk akustisk version.

Andremålisen briljerar

Bloggaren på Söderstadion i går kväll: Jag saknar inte Rami Shaaban när vi har Kristoffer "Poppen" Björklund. Vilken match han gör. Låt grabben stå i fortsättningen.

torsdag 17 april 2008

Reseguiden beställd

Har precis beställt Lonely Planets "Best of Belgrad". Min vän Mikael Forsell på TT Spektra influerade mig till att köpa guideböcker på resan. Det började med schlager-EM i Istanbul 2004. Mikael agerade alltid påläst turnéledare med sina reseböcker.
Men nu när han är nöjeschef på Spektra och sitter fast på kontoret får jag, med glädje, ta det ansvaret. Nu ska visserligen kollegan Daniel Åberg ner en vecka före oss till Belgrad så han får ett försprång genom att reka stan på plats.
Men sedan när jag och Therese Nyberg flyger ner till Serbien ska jag vara påläst och vifta med min guidebok när vi letar bra matställen med kebabpizza och Slivovitza.

Varför står Linda Bengtzing sist?

Linda Bengtzing vill inte stå sist. Hon gillar inte att hon hamnat längst ner på Diggiloo-affischen. Hon hade en vild diskussion med Lasse Holm om detta i går när några av artisterna träffades på Hotell Rival i Stockholm.
Lasse försökte lugna henne med att säga listan inte har någon som helst inbördes rangordning. Men Linda stod fast och ville inte stå sist bland nykomlingar och okända.
Diskussionen fördes i andra delen av sviten samtidigt som vi intervjuade Måns Zelmerlöw. Men den högljudda debatten hördes ändå till oss och av inledningen av "mums mums"-intervjun minns jag inte mycket.
Och ni vet väl varför TT intervjuade Måns Zelmerlöw? Just det, han står överst på listan...

Hoppades på ett roligare drama

Tittade på SVT:s "Big love" i går. Och mycket riktigt blev det "big sleep" redan efter en halvtimme. Jag trodde HBO-serien skulle vara mer komedi än drama. Om det var därför jag somnade vet jag inte men det bidrog nog till det...

onsdag 16 april 2008

Långa strapatser för dalmasar

Min gode vän Fredrik Gleisner i Smedjebacken ringer och tipsar om artisten Stiko Per Larsson. Visst han jobbar åt honom men jag kan också tipsa er om dalkarlen i förskingringen som förra året i sin traditionella Leksandsdräkt vandrade den 30 mil långa dalkarlsvägen mellan Rättvik och Stockholm.

Dalkarlsvägen är den väg och de stigar som stampades av dalfolket redan på 1500-talet. Varje kväll stannade Per för att sjunga och berätta om livet som dalkarl i Stockholm.

Så nästa gång jag ska till Dalarna ska jag promenera efter denna vägen och varje kväll stanna på hotell och skicka ett blogginlägg om hur det är att vara rumpmas i storstaden...

Sen start på kul tv

Tänkte spana in SVT:s nya komedidrama "Big love" i kväll. Bill Paxton spelar polygamisten Bill Henrickson som jonglerar med sin trio av fruar som till synes har gift sig frivilligt med honom.
Såg bara att sändningstiden var klockan 22 och då är det "big sleep" hemma hos Sääväläs.

tisdag 15 april 2008

Brolle i körfokus

Stålmannen Brolle. Inget biter på honom. Men sura sms verkar som kryptonit på honom.
Nej, vi tog inte ens upp den löjliga sms-skandalen mellan honom och Pelle Porseryd på TV4. "Parlamentets" Henrik Schyffert och Johan Glans skildrade med briljans i söndags hur intressant den "affären" är.
Men det är klart skivsläppet på svenska överskuggades helt av att han är med i "Körslaget". Så även i mitt tv-inslag i dag.

Ge mig en tilltalande röst

Varför är de med maffigaste och skönaste rösterna i radio de tristaste? Opersonliga som en jingelmaskin. Tänkte på de efter en genomgång av kanalerna i morse för generellt verkar också de skönaste personligheterna ha de sämsta radiorösterna.
Varför är det så? Slöseri av rösttalanger?
Jag skulle skälva av njutning om jag fick höra en mullrande basig mansröst eller en sensuellt sexig kvinnoröst kombinerat med karisma, intellekt, humor och suverän intervjuare.
Var finns du? Jag letar vidare bland frekvenserna...

måndag 14 april 2008

Tokiga Tokio Hotel-fans runt halsen

Tokio Hotel är emo. Tokio Hotel är emo. Tokio Hotel är emo.
Jag får nästan dagligen kommentarer på min blogg om vilket pucko jag är som kallar Tokio Hotel för emo.
Okej, jag hade fel: Tokio Hotel är ett halsbrytande rockband!

Rondeller fångar biltjuven

Nu vet polisen i Dalarna hur de ska fånga biltjuvar. Man bygger rondeller. Kolla exemplet i Smedjebacken.

Golf ska trygga min pension

Min dotter ska bli golfproffs och tjäna stora pengar - åt mig. Nu har tvååringen inlett min exercisträning...

fredag 11 april 2008

Vad fan är det här?

Den här textremsan spökade för oss mitt under "Bolibompa" i går. Jag tänkte att nu har någon hackat sig in i SVT:s textmaskineri eller så är det en kränkt person som fått reda på att han ingår i sparpaketet och nu ger tillbaka.
Ringde runt till polare för att kolla om de också hade texten - men nej. Bara hos oss. Och i samtliga kanaler dessutom.
Så vi startade om tv:n och boxern och vips så var det borta. Märkliga ting.

Inga übermänniskor På stan

Hade en bild av dem som uppnästa inne-människor som bara gör, lyssnar, agerar och bara är rätt hela tiden. Men sedan ser jag att personerna bakom DN:s På stan-bilaga är vanliga människor, som jag, och som jag ser på bilden också har handlat på Dressman och klippt sig hos billiga turken vid tunnelbanan...

Malmö åkte dit igen

Lite roligt är det att för andra året i rad sätta dit Malmö i sista matchen. Men Leksand måste för sjutton kunna prestera när det gäller.

torsdag 10 april 2008

Närmare 50 än 40

Jag har redan fyllt 40. Jag som ser framemot 40-årsfesten missar den för enligt ett vuxenpoängstest på facebook är jag redan nu 49,2 år gammal.
Alltså snart ett 50-årsfirande med kaffe och kaka för mig samt en annons ute med "all uppvakting på min födelsedag undanbedes".

Månadslång väntan på internet

Är det inte för jäkligt att det ska behöva ta 4-6 veckor att få bredband hemma? Vi lever väl på 00-talet och åtminstone jag förväntar mig snabbare uppkoppling.
Nåja, jag har hittat en leverantör. Nu återstår bara att vänta...

onsdag 9 april 2008

Överskattad på fotboll

Liar, arrogant and overrated. Som Pele. Omdömena om vilken typ av fotbollsspelare jag är enligt ett frågetest på facebook.
Stämmer rätt bra med den senaste korpmatchen jag spelade när jag gick mållös.

Ryska sexfrågor till BWO

Vi träffade BWO i går, aktuella med samlingsplattan "Pandemonium", och före oss intervjuades de av rysk tv. Deras öppningsfråga var "Vilken sexuell fantasi vaknade du med i morse?".
Vet inte om ryssarna kom från statlig tv men förmodligen något sliskigt kommersiellt även om Alexander Bard hävdar att frågor av den karaktären är gällande när poptrion träffar ryska journalister.
Här är TT:s inslag hos GP.

Då var kvalångesten över...

Kan inte skylla något på Ed Belfour efter gårdagens förlustmatch mot Brynäs. Men nu är ishockeysäsongen över. Allsvenskan igen nästa år. Nya kval.
Och planschen på Ed får hänga kvar uppe på kontoret...

tisdag 8 april 2008

Ska det hänga på Ed?

Efter den mediokra insatsen mot Rögle höll idolbilden på Ed Belfour på att ryka. Petad senaste mot Västerås kanske den 42-årige NHL-legenden står igen i kväll.
Och det mot ärkerivalen Brynäs när det sista hoppet om elitseriespel står på spel.
Vaktar han buren och misslyckas igen - då har bilden på målisen hamnat i kontorets dokumentförstörare...

måndag 7 april 2008

Frankrikes låt på radion

Hörde Frankrikes Eurovisionbidrag "Divine" med Sebastien Teller på radion i morse. Lite märkligt att höra en utländsk låt utan Sverigeanknytning pluggas redan före schlager-EM gått av stapeln.
Nu vet jag inte om det var en tillfällighet eller om P5 lagt upp den på rotation.
Låten är skönt tillbakalutad pop med sköna doa-körer dock lär väl inte den räcka till i Belgrad. Eller har jag skådat ett tecken...

Stormarknadsrace med Petter

Rapstjärnan Petter skriver att han varit ute storhandlat med ungarna för första gången. Rätt rolig läsning på hans blogg.

Elsa lämnar oss själva

Tillbaka efter en internetfri helg. Fri från Elsa har den också varit. Med blandade känslor. Grannflickan Juliette och min dotter har funnit varann från första stunden och nu ska de leka ihop hela tiden.
Kvar står jag och frugan förbryllade och tittar på varandra. "Jaha vad gör vi nu?" säger vi i vår ensamhet.
Inte för att vi är sysslolösa, kartonger finns kvar efter en vecka i nya huset, men mer av att vi tre alltid hängt ihop och nu så är det lite tomt. Men jättekul förstås att Elsa har någon annan att leka med än mossiga föräldrar...

fredag 4 april 2008

Blodig finsk hälsokur


Foto: Veikko Säävälä
Brorsan som är en plugghäst behövde bilder till ett projekt om finska egenheter. Han bad mig gräva fram bilder från mitt koppningsreportage i Helsingfors för fyra år sedan. Det är mycket naket och blodigt men väljer här en av de "snälla" bilderna.
Koppning, eller åderlåtning, är en glömd företeelse i Sverige. Men i Finland kan man fortfarande tappa blod på gammaldags vis. Där är företeelsen kult, precis som bastubad.
Jag mådde prima efteråt. Nya blodkroppar strömmade till men märkena efter sugkopparna var fula på kroppen men borta efter något dygn.
Rekommenderas. Här finns mitt reportage i skriven form hos Västervikstidningen. Tyvärr inga bilder kvar.

Fotografer gillar glorior

Vad är det med fotografer som bara måste ta porträttbilder på personer med lampor ovanför huvudet likt en gloria. Jag menar är det något som lärs ut på fotoutbildningarna? Är det ett förarbevis som fotograf att kunna ta en sådan bild?
Och hur roligt är det när man sett det tusentals gånger i tidningen? Bilden på Bo Bylund i dagens DN är dessutom en arkivbild - hjälp! - gloriaring-bilderna arkiveras...

torsdag 3 april 2008

Miffona i årets Eurovision

Eurovision song contest är lika mycket skrattretande underhållning som en musiktävling. De så kallade "miffo"-bidragen kan jag tipsa om här:

Irland - Dustin the Turkey är redan vida omtalad. En kalkondocka som driver med hela omröstningssystemet i låten "Irlande douze pointe". En kalkon som inte skulle förvåna mig går och vinner hela alltet i Belgrad. Till och med Charlotte Perrelli varnar för kalkonen. Om låten är bra? Nej.
Här finns en intervju med Dustin i Sky News som gjordes innan uttagningen i Irland.
Azerbadjan - Mest roligt i introt när Elnu eller Samir drar i gång sin vampyroperarock "Day after day". Annars ett skönt agerande mellan två bestar det är synd om.
Bosnien-Herzegovina - En tupp på scenen, en sprallig tokdansande kvinna och en hårt sminkad karl. Skumt, men den barnsliga melodin "Pokusaj" är en riktigt bra catchy poplåt.
Kroatien - Mest för att här ingår en 75-årig rappare som kallar sig för 75 Cents. I videon scratchar han på en antik grammofonspelare. Haha...
Estland - Rev ner skratt under pressvisningen i Stockholm. Kreisiraadio består av äldre herrar i grälla kavajer som backas upp av flaggviftande flickor till en katastrofalt pinsam låt. En riktigt kalkon. De sjunger på låtsasspråk.
Lettland - Pirattema i bidraget "Wolves of the sea" med Pirates of the sea. Skrattretande låt med pirater som seglat vilse. Tydligen skriven av svenskar.
Litauen - Hör på den här roliga balladen. Jeronimas Milius sjunger med stor inlevelse men han är ingen sångare, dessutom är hans engelska horribel. Låten "Nomads in the night" döps härmed om till "No votes in the night".
Spanien - Miffo från början till slut. Kolla in Rodolfo Chikilacuatres uppmaning till dans. Kommer alla i sommar att göra en "el crusaito", "el Maiqiueljackson" eller "el robocop" på dansgolvet. Muppvarning på den.

onsdag 2 april 2008

Snabbt kretslopp med ekologiskt

Tänk ekologiskt! Men jag är tveksam efter den här annonsen i dagens Stockholm City. Varför skulle jag handla ekologiskt? Hon sitter ju och bajsar på mina grönsaker.

Storyn bakom hundra afrikaner

Bröderna Schulman, jag vet nu skriver jag om dem igen, annonserade för en tid sedan om att de sökte hundra afrikaner. De mörka männen skulle användas till en sketch visade det sig.
I dag spelades den in vid Riksdagshuset. Jag kan avslöja att sketchen går ut på att en man skriker "akta fiskmås" och sedan hukar sig hundra afrikaner när en vit person passerar Riksdagen.
...Öhhh, okej.

En bra Doreen

Trodde inte jag skulle återkomma till sajten "1000 apor" men Katrin Schulmans parodi på SVT-profilen Doreen Månsson är bitvis klockren. Kolla klippet här.

Smutsig finsk sms-affär

När det smäller i Finland får jag rycka in. Som i dag med tv-klipp och översättning av nakendansösen Johanna Tukiainens kommentarer om utrikesministerns avgång.
Hon var ledsen och ångerfull i tv-intervjun. Hon förstod inte vidden av affären och nyheten om avhoppet trodde hon var ett aprilskämt.
Men nog finns det väl en strateg bakom detta. Sina sms har hon levererat till veckotidningen Hymy fullt medvetet. Och bra publicitet för kvinnan och hennes fortsätta karriär.
Men det finns också skvaller om att veckotidningsreportern "lurade" till sig hennes mobil genom att byta telefon med henne. Men nåja.
Nu väntar vi bara på boken från strippan...

tisdag 1 april 2008

För gammal för deras humor

I dag lanserades bröderna Alex och Calle Schulmans nya humorsajt "1000 apor". Intressant upplägg med gps-navigering på herrarna, direktpublicering av samtliga deras sms samt en fullspäckad sajt med bloggar och webbtv.
Men roligt? Nej.
Ska tydligen vända sig till personer mellan 16-30 år som tydligen uppskattar herrarnas humor bäst. Och det gör ju inte jag. Alltså - jag gillar inte dem och så är jag tydligen för gammal.

Kalkonvarning säger Perrelli

Här är det utlovade inslaget med Charlotte Perrelli. Hon tror att kalkonen från Irland kan vinna i Belgrad. Jisses!
Från i går.