måndag 6 juli 2009

Familj var så god betala



Hur mycket ska familjeockrarna kunna klämma ur oss godtrogna?
Senaste månaden har vi med familjen gått på Skansen, Gröna lund, Kolmården och senast i helgen Furuvik. Det sinar i plånboken.

Familjeattraktioner har en dyr entréavgift (Kolmården - djurpark+safari 295 kr barn 185 kr, Furuvik - 160 kr vuxen 125 kr barn).
Och då förväntar man sig att när man väl är inne på området är allt kostnadsfritt, bara att surfa på yihoooo!

Men i Kolmården vill Elsa åka nya bergochdalbanan Delfinexpressen, kostar 40 kronor för 30 sekunder åkning. I Furuvik vill hon åka Flodsafari, kostar 20 kronor. Jag kan räkna upp fler extra kostnader.
Det är så surt av arrangören. Ska inte entréavgiften täcka alla nöjen inom parken? Skumt. Det är som att gå på ishockeymatch men du måste betala extra för varje mål som görs eller en hundring för att stanna kvar och se förlängningen.

För hur lätt är det för en barnfamilj att slita sin fyraåring loss från roliga attraktioner när man nästan kommit ända fram till kakan. Antagligen detta som giriga parkägare kommit på. Vi kommer att betala ändå tänker de.

För att inte tala om maten i området. Svindyrt för simpel mikromat. En burk Coca cola skulle Kolmården ha 22 kronor för. Vi måste ha mat, vi kommer att betala ändå.

Jag tycker det är skitsurt, man känner sig så lurad som familj. Att det bara är att roffa åt sig av oss.