fredag 4 december 2009

Mötet med Shakira

Ju större utländska stjärnor desto mer nerver, väntan och restriktioner samt pinsamma frågor. Som gårdagens presskonferens på Grand Hotel med colombianska superstjärnan Shakira.
De svenska skivbolagsrepresentanterna tassar runt nervöst på tårna och förklarar noggrant för oss hur det hela kommer att gå till.
Inga fotografer på presskonferensen. Bara under den korta fotosessionen. Inget rörligt under fotosession "nä, hon gillar inte att bli filmad när hon rör sig och blir fotad".
Vi väntar snällt. Det är tyst. Kollegorna viskar. Vi väntar lite till. Reportrar som satt sina bandare på inspelning går fram till podiet, stoppar och startar en ny inspelning.
En kvart går. Vi väntar.
En kvart till. Vi väntar.
Sedan kommer hon efter trekvarts försening. Shakira ber visserligen om ursäkt men varför kan stora artister sällan hålla tider? Förmodligen på grund av alla runt omkring dem.
Sedan börjar frågestunden. Shakira svarar vänligt och långt på alla frågor. Det blir tvära kast mellan olika ämnen som terapi, svensk musik, svartsjuka, fritidssysslor och Fredrik Ljungberg.
Nu kommer vi till avdelningen pinsamt. Enligt uppgifter baserade på en artikel i Daily Mirror ska den svenska fotbollspelaren medverka i en kommande video med Shakira.
Men hon vet ingenting om det. Hon vet inte vem Freddie är. Är inte intresserad av fotboll.
Det kunde ha räckt så - tycker jag. Men kvällstidningsreportern som desperat vill göra en grej på det här ger sig inte. De har tagit med sig en bild på en utvikt kalsong-Freddie som Shakiras manager vägrar visa för Shakira.
här skildrar Expressen hela incidenten.
När den försenade pk:n är över blockerar skivbolagsrepresentanten dörren. Shakira står bakom den och blir fotograferad. Vi får vänta tills hon är kvar förklarar man nervöst. Vi journalister vill bara hem till redaktionen och få ut knäcket så fort som möjligt.
Till slut får vi gå ut en annan väg. Ut ur hotellet.
Den friska luften slår mot oss från kajen och vi kan andas...