söndag 22 maj 2011

Glassig tårta





Glassigt. Tjusigt. Smakfullt.
En vit choklad och jordgubbstårta gick hem i dag. Hos samtliga. Ändå är receptet rätt enkelt men tillagningen tar tid.
Jag tipsar gärna om tårtan.
10-12 bitar efter detta recept:

Första lagret:
5 dl vispgrädde
300 g vit choklad, hackad
3 ägg

Andra lagret:
3 dl vispgrädde
3 äggulor
1 dl florsocker
1 1/2 dl mosade jordgubbar

1) Täck en form med plastfolie. Vispa grädden lagom hårt.
2) Smält chokladen i vattenbad. Rör om.
3) Rör ner ett ägg i taget i chokladen. Blanda till sist i grädden.
Häll blandningen i formen och ställ in i frysen 3-4 timmar.
4) Vispa grädden till andra lagret. Vispa äggulor och florsocker fluffigt i en separat skål.
Blanda jordgubbar som du mosat med en gaffel med äggsmeten och blanda med grädden.
5) Ta ut formen ur frysen och häll på det andra lagret.
Ställ tillbaka formen i frysen i minst 3-4 timmar.
6) Pryd tårtan med några färska jordgubbar. Strö över lite florsocker.

Och njut.




- Använder applikationen BlogPress från min smarta iPhone