onsdag 26 april 2017

Ikaros ger mig övermod


YouTube Video

Åkte en skräckfärd med ansiktet nedåt. Och i livesändning i TT Nyhetsbyrån.
- Shit! Aaahhhhhhhhhhhhhhhhh! Skrek jag i fallet. Visst var den vidrigt spännande.
Men jag tyckte att Gröna Lunds nya attraktion Ikaros slarvade bort några små skrämselfaktorer. Att tilta på 75 meters höjd ska ge en dödsångest med en långsam och gnisslig rörelse. Här sa det bara tjoff så var det gjort.
Och efter två sekunder kommer fallet. Dra på det i alla fall fem sekunder.
Sedan är det tilten i fallet som sker i slutet när man närmar sig marken. Då rätar gondolen upp sig och gungar till. Varför inte 90 kilometer i timmen rätt ner med nästippen i betongplattformen? Det hade ju varit något.
Ja, jag vet. Lite stursk nu. Kanske övermod. Men små grejer som skulle göra Ikaros ännu bättre.

Här är dagens knäck med utdrag ur livesändningen.


- Posted using BlogPress from my iPhone

måndag 24 april 2017

Jag - Voldemort





"Som att bli väckt av Voldemort". Chockrakade mig. Dottern Elsa livrädd vid väckning. Skägget borta. Visst ser jag hemsk ut? Inte bara vanan som spökar utan jag ser verkligen för taskig ut utan skägg. Ge mig en vecka och skägg och självförtroendet är tillbaka som efter en Potter-förtrollning.
Allt sitter i skägget!




- Posted using BlogPress from my iPhone

söndag 23 april 2017

Lottlös löpt




Skäggrunners, jag och Jakob Edling, sprang i helgen Kvantumloppet i Huddinge. Folkligt och festligt med Stockholm maffigaste prisbord som lottas ut på startnumret.
Det handlar om takboxar, skidor, grillar och matkassar.
Jag har sprungit flera gånger men aldrig vunnit. Nu trodde jag på vinst. Men tji fick jag igen.
Däremot vann min kompis. Tandborstar och tandkräm för barn. Snyggt! Jag blev glad för Jakobs skull.

Sportsligt gick det okej. Milen på drygt 47 minuter. Får glädjas åt det.


- Posted using BlogPress from my iPhone

Ticket from Gatwick to space

Stavade fel på en bokstav i min mejladress. Ett "con" i stället för "com".
Det ser ut att kosta mig tusen spänn.
För Gatwick Express, tågföretag som kör mellan flygplatsen och London, kan inte skicka mig mina köpta biljetter efter att jag korrigerat min mejladress. I stället vill de att jag gör en "refund" och fyller i ett formulär för att få tillbaka pengar. Men den går inte att fylla i. För den är inte anpassad för utlandet när det gäller adresser. Sedan vill de ha kvitton på biljetterna bifogade. Men vi har inga biljetter.
Och det här försöker vi förklara i en rad mejl mellan oss. Det är värsta byråkratin. De förstår inte. Och vi fattar inte varför de inte kan skicka oss biljetterna till rätt adress efter att jag ändrat kontot hos dem. För biljetterna till fel adress borde ju studsa tillbaka till dem. Men de glider nu runt förtretligt i cyberrymden.
Vad ska vi göra?

Känns som allt jag gör just nu går åt fanders.




- Posted using BlogPress from my iPhone

fredag 14 april 2017

Kärleksgatan




En vecka efter terrordådet på Drottninggatan. Vi tog med barnen dit. De såg förundrat på.
Blomhavet bara växer. Vi lämnade en nalle i kärleksberget.
Fint så.


Tänkte jag måste blogga något också. Bloggen är ju en slags dagbok och tidsdokument. Vore konstigt om terrordådet som krävde fyra människors liv och satte hela Stockholm i skräck inte finns med i flödet.
Själv var jag i Uppsala på Grävseminariet. Efter klockan tre på fredagen tappade seminariet fokus. Några journalister drog mot huvudstaden. Andra, som jag, surfade mellan nyhetsrapporteringarna.
Pia jobbade hemifrån och hade hämtat hem barnen.
Jag messade närmaste och sa att vi var okej.
Men någonstans blev vi alla djupt berörda. Av händelsen. Av alla offer. Alla hjälteinsatser. Av polisen. Av räddningstjänsten. Av oss - svenska folket. Hur vi vänt det hemska till en kärleksboost.



- Posted using BlogPress from my iPhone

tisdag 4 april 2017

Rymden är galen




Kan inte påminna mig om en galnare läsning. Du kastas ut i rymden, omkullkastas all verklighetsuppfattning och allt med en tvist av tornedalska självklarheter.
Det är en galet rolig läsning. Min respekt för Mikael Niemis djupa fantasikälla oändligt som universum.
För en som är allmänt intresserad av livets mening, rymden och ens existens är "Svålhålet" kittlande och fascinerande. Man får trots den uppenbart knasigt underhållande berättelsen en hel del djupa underliggande funderingar.
Boken innehåller också den tokigaste och vidrigaste sexskildring jag någonsin läst (och boken lånade jag av svärmor) som jag bara måste citera.
Det handlar om oväntade sexdrömmar. De uppstår i det komatillstånd rymdresenörer försätts i för att kunna göra årslånga resor i galaxen.
"Det går så långsamt att man undrar om det alls händer något, och hela tiden pruttar tanten. En osande dimma omger oss, och det läcker någonting över mina lår. Nu ställer sig en fluktare i dörren, en flintskallig, naken gubbe som sneglar medan han låtsas läsa Teknikens Värld och sakta, sakta runkar med ett gashandtag. Och mitt i detta kommer en bög inkörande på en skoter. Han är same och börjar jojka om hur kåt han är efter fem dygn i renvaktarstugan. Bögen kliver ur sin skitiga skoteroverall och försöker sätta på den fete gubben, men snoppen är så slak att han inte kommer igenom fisringen. Och då kommer en tjock badhuskärring och skriker att maten är klar, maten är klar, och alla börjar käka surnad svinlever, och jag försöker desperat springa men allt är som i sirap, och mitt i alltsammans står en bakfull regissör och gör en porrfilm av eländet som han ska sälja till intet ont anande postorderköpare i norra Finland."

Den du. Var får Niemi allt ifrån? Jag har omvärderat honom rejält till det bättre sedan jag först läste "Populärmusik från Vittula".


- Posted using BlogPress from my iPhone

måndag 3 april 2017

Gubben steget efter

Flickvilan hann före gubbvilan när hammocken togs fram.
Ähum.



- Posted using BlogPress from my iPhone